Showing all 5 results

Anyż Gwiaździsty

10,00 40,00 
Anyż gwiazdki to urocza przyprawa o niezwykłym, gwiazdkowym wyglądzie, która jest ceniona za swój intensywny, słodki smak przypominający lukrecję z subtelnymi nutami korzennymi. To podstawowy składnik w kuchni azjatyckiej, gdzie jego wyrazisty aromat jest wykorzystywany zarówno w pikantnych, jak i słodkich kreacjach kulinarnych. Anyż gwiazdki to również popularny element dekoracyjny, dodający uroku i charakteru każdemu daniu, w którym się pojawia.

Bazylia

10,00 40,00 
Bazylia jest ulubionym ziołem kuchni włoskiej, uznawanym za symbol kulinarnej prostoty i elegancji. Jej świeże, zielone liście są kwintesencją śródziemnomorskiego smaku, dodającego charakteru danym takim jak pomidorowa bruschetta, klasyczne pesto genovese czy aromatyczna pizza margherita. Bazylia jest równie popularna w kuchni tajskiej, gdzie jej wyjątkowy, pieprzowo-słodki smak wzbogaca curry i zupy.  

Cynamon Mielony

10,00 40,00 
Cynamon mielony to jedna z najbardziej ukochanych przypraw na świecie, znana ze swojego ciepłego, lekko słodkiego i kojącego smaku. Jest niezastąpiony w wielu deserach, pieczeniach oraz napojach, dodając niewątpliwie wyjątkowego charakteru. Jego delikatna, korzenna nuta sprawia, że jest idealny do ciast i kompotów, a także jako subtelny dodatek do kaw i herbat.

Czarnuszka Mielona

10,00 40,00 
  Czarnuszka jest znana jako „ziarno błogosławieństwa” i cechuje się wyrazistym, nieco gorzkawym smakiem z nutami pieprzu i cebuli. Często stosowana w pieczywie, w tym w słynnych bagietkach i na wierzchu chleba naan, czarnuszka dodaje posmaków ziemistości i lekkiej pikantności. To również przyprawa z długą tradycją w medycynie naturalnej, ceniona za swoje właściwości zdrowotne.

Pieprz

99,00 
Bazylia Kraj pochodzenia: Włochy Stosujemy do: potraw kuchni śródziemnomorskiej, sałatek, makaronów, sosów, mięs, zup. Składniki odżywcze na 100g:
  • Białko: 3,15 g
  • Węglowodany: 10,07 g
    • w tym cukry: 1,71 g
  • Tłuszcz: 0,64 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,04 g
  • Błonnik: 10,6 g
  • Sód: 3 mg
  • Witamina C: 18,0 mg
  • Wapń: 2110 mg
  • Żelazo: 89,80 mg
  • Magnez: 422 mg
Wartość energetyczna: 251 kJ / 60 kcal